És per això que volem construir memòries des dels nostres propis cossos, des de les nostres pròpies veus. Unes memòries en plural i que es conjuguen en present.
Les activitats del cicle "'interferències. memòries col·lectives", s'estendran fins al 31 de maig, i inclouen dues exposicions fotogràfiques: "Encarnar la ferida", de cymbionte colectiv_ , un col·lectiu artístic i curatorial que treballa des de l'experiència situada i l'activació de metodologies queer, i "Un archivo inexistente" de Felipe Rivas San Martín, artista visual xilè, assagista i activista sexe-gènere dissident.
També hi haurà diferents tallers participatius, ja sigui per dialogar al voltant de les identitats trans i butch, per remenar arxius que conserven la memòria de les dissidències o per editar la Viquipèdia amb la mirada posada en les bisexualitats.
A més, es desenvoluparan taules rodones al voltant de temes com les genealogies i arxives feministes, la història invisibilitzada de les lesbianes a Catalunya, la diversitat de vivències lesbianes que evidencia el documental "Alteritats" o la repressió contra les dones perpetrada pel franquista Patronato de Protección a la Mujer.
I durant quatre dissabtes del mes de maig es podrà gaudir d'un recorregut guiat per la història de les lesbianes a Barcelona, basat en la novel·la gràfica "Darrere les persianes", d'Isabel Franc i Rosa Navarro, que es presentarà al Centre LGTBI el mes de juny, en el marc de les activitats pel 28J.
La imatge gràfica del cicle "interferències. memòries col·lectives" ha estat dissenyada per Camila González S., en base a la intervenció sobre materials visuals (revistes, fanzines i cartells, entre altres) que es conserven a l'arxiu del Centre de Documentació Armand de Fluvià del Casal Lambda, ubicat al pis de dalt del Centre LGTBI de Barcelona.