La dotzena edició del Dia Internacional de l'Art tindrà lloc el cap de setmana del 12, 13 i 14 d'abril, organitzada per la Diputació de Girona, a través de la Casa de Cultura i el Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona, i tornarà a incorporar les Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques Contemporànies de les Comarques Gironines.
L'efemèride del Dia Internacional de l'Art commemora el naixement de l'artista renaixentista Leonardo da Vinci, el 15 d'abril de 1452. L'any 2011, la UNESCO va declarar aquesta data com a Dia Internacional de l'Art amb el propòsit d'acostar les diferents formes d'expressió artística a la ciutadania. Des de fa dotze anys, una cinquantena d'entitats vinculades a l'art de la província de Girona celebren l'efemèride en aquestes dates de l'any amb una extensa agenda d'activitats per tot el territori.
Per segon any, la celebració del Dia Internacional de l'Art es desdobla en dos esdeveniments: els actes repartits pel territori i la segona edició de les Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques Contemporànies de les Comarques Gironines.
Com en anys anteriors, les activitats programades al territori amb motiu de l'efemèride apleguen tallers, visites comentades, portes obertes, projeccions, etc., que tindran lloc en diferents municipis de la demarcació, i es poden consultar a l'enllaç següent: https://www.casadecultura.cat/pagina/212/dia-de-l'art.
Les jornades s'adrecen a la comunitat artística, als equips gestors (públics i privats) i a aquelles persones que tinguin interès en l'àmbit temàtic de cada edició. L'objectiu és veure i compartir projectes, eines i processos que permetin donar suport a la creació; aprofundir en temes específics rellevants en la gestió d'equipaments públics i privats vinculats amb les arts visuals, i teixir aliances entre els agents de la província o amb aquelles persones que estan vinculades a projectes similars.
II Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques
Aquestes II Jornades Territorials de les Pràctiques Artístiques volen oferir coneixements i eines a través d'un tema tan urgent com és la salut i el benestar. El 2019, l'Organització Mundial de la Salut recomanava, per primera vegada, incloure l'art i la cultura en el sistema sanitari. És el que es coneix com a "Arts in Health", una àmplia i creixent disciplina acadèmica i un camp de pràctica dedicat a utilitzar el poder de les arts i la cultura i a explotar-ne les potencialitats terapèutiques per millorar la salut i el benestar de les persones en diversos contextos institucionals i comunitaris.
La salut i el benestar són un tema preferent dins l'agenda política i cultural. Jornades com aquesta serveixen, també, per intentar fer més factibles aquests tipus de projectes interdisciplinaris que volen pensar la cultura des d'altres metodologies, interlocucions i contextos.