Prendre un cafè sempre ha estat l'excusa per a poder-nos trobar. Un entorn de temps i d'espai per a la conversa distesa, per a la reflexió amigable. Tal com ens expliquen des de la Delegació d'Ensenyament de la nostra diòcesi, "aquest espai per a l'intercanvi de preocupacions i projectes didàctics l'havien d'anomenar 'Cafè' ".
Després de tota la setmana corrents, i, potser amb problemes, un cop al mes s'han anat retrobant, la Delegació d'Ensenyament, en el 'Cafè del divendres', a la Casa de l'Església. Tothom que hi ha assistit, ha trobat una oportunitat per l'intercanvi d'impressions amb mestres i professors que comprenen el seu neguit. Per això, ja fa uns quants cursos que s'organitza aquesta activitat.
Enguany, havíem de parlar de qüestions que ens preocupen, per això, des de la Delegació d'Ensenyament, van convidar a uns especialistes que, durant el curs, els ha recordat temes que ja coneixíem i els han aclarit d'altres.
Calia escoltar de forma activa que les nostres respostes fossin significatives a preguntes plantejades per l'alumnat. Calia recordar com es construeix la identitat, com educar en l'autoestima i en la resiliència, en crear vincles. Calia donar una volta al currículum LOMLOE i les situacions d'aprenentatge.
Segons la Delegació d'Ensenyament, "vam descobrir que la pornografia és la possible porta als abusos. Vam posar nom a les coses que ens succeeixen durant la pubertat i vam gaudir en l'últim 'cafè' de la companyonia d'Antonio Roura, director de la revista "Religión y Escuela" i de la seva comunicació sobre la importància del currículum de religió i la missió del docent cristià a l'escola".
Per això, des d'aquesta delegació del nostre bisbat, estan decidits a seguir aquest camí el curs vinent.