Més de 1.100 infants de 2n de Primària de les escoles de Girona participaran durant aquest curs en el projecte "Passaport Edunauta", impulsat per l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de l'Aliança Educació 360 i la cooperativa +Educació. Aquest matí, la regidora d'Educació del consistori, Queralt Vila i Vergés, ha presentat la iniciativa, que es posarà en marxa properament.
En el marc de la iniciativa, els infants rebran un diari d'aprenentatge en format passaport que els permetrà viatjar a diferents activitats educatives municipals ofertes per les entitats i serveis municipals de la ciutat als anomenats "espais d'aprenentatge". En aquests punts, s'hi proposaran activitats educatives de qualitat i accessibles. Els infants que participin en l'activitat rebran un segell al seu passaport que certificarà que han assolit nous aprenentatges en una determinada temàtica.
"Aquest passaport d'aprenentatge és una eina que ens ajuda a avançar en l'equitat i la igualtat d'oportunitats educatives per a l'alumnat de Girona, connectant les experiències educatives de dins i fora l'escola. És una oportunitat per fer de Girona una ciutat encara més educadora i socialment justa i cohesionada. Gràcies a la col·laboració de la nostra xarxa d'entitats i serveis municipals, podem oferir un ventall molt ampli d'activitats que enriqueixen l'experiència educativa en família fora de l'horari lectiu", ha destacat la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Girona, Queralt Vila i Vergés.
Per tal de garantir la qualitat i diversitat de propostes educatives, les entitats i serveis municipals que participen en el projecte són els mateixos que des de fa anys formen part de la Taula de Recursos Educatius de l'Ajuntament de Girona. Es tracta d'un total de 75 ens que ofereixen recursos i propostes educatives adreçats als centres educatius i a la ciutadania.
El "Passaport Edunauta" és una eina educativa comunitària d'aprenentatge que connecta espais, temps i agents educatius locals per crear més i millors oportunitats educatives per a tots els infants de la ciutat. Els objectius principals del projecte són promoure l'accés de l'alumnat a activitats educatives fora de l'escola i municipals, reforçar el vincle de les famílies amb els mateixos infants a través de les activitats o connectar el temps i els espais educatius, entre d'altres.
Girona és Ciutat Educadora des de l'any 1990 i considera l'educació com un procés que afecta tota la ciutadania en qualsevol moment, lloc i circumstància. El "Passaport Edunauta" es presenta com una oportunitat per treballar en l'equitat i la igualtat d'oportunitats educatives tot enxarxant els diferents agents educatius i, al mateix temps, facilitant a les famílies l'accés a les propostes educatives, culturals, esportives o mediambientals que tenen lloc a la ciutat.