Més de 5.000 persones s'han inscrit al Barcelona International Community Day que se celebra avui al Museu Marítim fins a les 19.00 hores. L'onzena edició del Barcelona International Community Day enguany amb el lema Unique work-life balance, vol remarcar un dels atributs de la ciutat: un bon equilibri entre la vida professional i la personal.
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni ha inaugurat aquest matí la fira que és el principal espai de benvinguda per a professionals internacionals que han arribat recentment a la ciutat i també la cita de referència per a tots els membres de la comunitat internacional que viuen i treballen a Barcelona i de tots aquells que hi vulguin connectar.
Adreçant-se a aquesta comunitat, Collboni ha remarcat que Barcelona "és capital de la tecnologia, els drets i el progrés, una ciutat global que sap mantenir una escala humana, una ciutat cosmopolita amb arrels i identitat pròpia".
L'alcalde ha recordat que l'Ajuntament de Barcelona té una estratègia per atendre al talent internacional en totes les fases " un Pla 360º , des que es planteja arribar a la ciutat, a quan arriba i s'instal·la, i també quan desenvolupa tot el seu potencial".
El Barcelona International Community Day és la culminació de tota aquesta agenda d'activitats i accions adreçades a la comunitat internacional que tenen lloc durant tot l'any.
Dels 80 expositors que té la fira, 56 són empreses i entitats, 16 associacions, clubs socials i organitzacions sense ànim de lucre, i 8 escoles internacionals. Els assistents hi poden trobar recursos i serveis especialitzats que donen resposta a les necessitats de les persones estrangeres que han arribat recentment a Barcelona.
Els visitants hi troben estands amb serveis com els de gestió del talent, assessorament legal i financer, assegurances i serveis mèdics , entre d'altres. També hi ha presencia d'entitats culturals i socials, tant públiques com privades, que els ofereixen productes, serveis i iniciatives per gaudir de la ciutat i integrar-s'hi. El sector educatiu també hi és present amb estands de diverses escoles que ofereixen currículums o titulacions internacionals.
Durant tot el dia es programen 60 activitats que giren al voltant de tres grans eixos: l'arribada a la ciutat, negocis i feina, i gaudir i relacionar-se a la ciutat.
Enguany també s'ha dedicat un espai a la 37a Copa Amèrica, pensat per apropar la competició a la ciutadania i que compta amb una gran pantalla per retransmetre en directe la regata d'avui. I com ja és habitual, hi haurà un estand del Barcelona International Welcome Desk, el servei municipal permanent de suport i acollida del talent internacional que arriba a la ciutat, amb informació personalitzada i assessorament.
Com cada any, al programa d'activitats hi participen els amfitrions i amfitriones de l'esdeveniment. Sis professionals de diversos països que s'han establert a Barcelona i han desenvolupat els seus projectes professionals a la ciutat, que comparteixen la seva experiència amb les persones assistents a la trobada.
Una comunitat diversa i enriquidora
La comunitat internacional suposa ja més del 25 % de la població barcelonina. Un de cada quatre resident és estranger, fet que alimenta l'esperit divers i intercultural de Barcelona. A la ciutat hi conviuen 180 nacionalitats, a banda de l'espanyola, i els col·lectius majoritaris són l'italià, el colombià, el pakistanès, el xinès i el peruà.
La seva acollida i integració és fonamental, i una prioritat per posicionar Barcelona com una ciutat oberta, diversa i cosmopolita al món. Per això, des de fa anys, l'Àrea de Promoció Econòmica Internacional de l'Ajuntament de Barcelona compta amb un pla d'atracció, acollida, fidelització i dinamització del talent internacional, que es plasma en el portal municipal Barcelona International Welcome.
Des del novembre de 2021, també està en marxa el Barcelona International Welcome Desk. És un servei d'acollida al talent internacional pioner a l'Estat espanyol que facilita l'arribada d'aquestes persones amb una atenció personalitzada d'informació, assessorament i tramitació en diversos idiomes.